Аеропорт «Харків» першим в Україні отримав сертифікат євростандарту

Фото: hrk.aero

Аеропорт «Харків» першим в Україні пройшов процедуру сертифікації за новими правилами, які повністю відповідають європейським стандартам.

Про це Харків Times дізнався із повідомлення на сайті аеропорту.

1 червня 2019 року Державна авіаційна служба України видала «Сертифікат аеродрому» нового зразку оператору Міжнародного аеропорту «Харків» — компанії «Нью Системс АМ» (група DCH Олександра Ярославського). Документ підтверджує, що аеропорт відповідає чинним авіаційним нормам і правилам України, які розроблені з урахуванням Регламенту Європейської комісії №139 / 2014 від 12.02.2014.

Міжнародний аеропорт «Харків» першим в Україні отримав сертифікат нового зразку на необмежений термін. Раніше сертифікат видавався на термін не більше трьох років. Новий режим сертифікації передбачає проведення регулярних аудитів аеродрому з метою перевірки відповідності встановленим вимогам. Їх суть — виконання оператором аеропорту зобов’язання утримувати аеродром та його обладнання в стані, що відповідає вимогам галузевих нормативно-правових актів, а також гарантія безпеки польотів.

Запровадження механізму безстрокової сертифікації аеродромів з боку Державної авіаційної служби України — суттєвий крок на шляху до євроінтеграції вітчизняної авіаіндустрії. Служба продемонструвала успішний приклад взаємодії регулятора та операторів галузі у процесі впровадження європейських стандартів. Фахівці відділу сертифікації аеродромів Державіаслужби України, розуміючи складність роботи з проходження сертифікації відповідно до нових авіаційних правил, надали Міжнародному аеропорту «Харків» всю необхідну методичну допомогу. З грудня 2018 року вони консультаційно супроводжували весь процес, в тому числі допомогли належним чином підготувати пакет документів. Це стало одним з ключових чинників досягнення загального успіху.